Tuesday, July 13, 2010

Kami Membenci Tidur

Terjumpa satu lagu yang best. Link kat sini. Rasanya macam pernah nyanyi lagu ni masa lower form, (rasanyalah). Lagu dia dalam arab, lirik arab boleh google ye.

Dialah al-haq yang menyusun tenteranya,
Dia membuat persediaan untuk membezakan haq dan batil
Maka disusun gerombolan singanya,
Dengannya dihancurkan kerajaan yg batil.

Nabi petunjuk,
Kami membenci tidur
,
Kami tinggalkan makanan yg sedap-sedap,
Kami bangun kepada Allah sambil membaca surah-surah,
Demi keindahan al-quran yg muhkami (jelas)

Kami menyediakan mereka yg berjalan di muka bumi,
Dan di bawah langit adalah keagungan muslimin,
Sebagai penyeru kepada al-haq,
Kami tidak melihat sumbangan kepada islam selain menumpahkan darah.

Nyawa kami dipersaudarakan kerana Allah,
Persaudaraan ini melampaui binaan zaman,
Ajal kami ditentukan oleh al-haq,
Untuk mengikuti pedoman al-quran yg kami imani.

Beribadatlah kami bila menjelangnya malam,
Mihrab kami diselubungi tangisan,
Dan tentera yang kuat apabila kami melibatkan,
Untuk melihat kegemilangan singa-singa kami yang tiadakan hina!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohho, benci juga diri sendiri bila terlebih tidur. Benci! Tapi selalu buat. Maknya belum cukup benci. Orang lain sibuk berjuang, engkau tidur banyak. T_____T. *____*

Sesal sahaja tak cukup. Take an action! Berubah!

ps : Hoho, saya dah buang video dengan lirik arab. Ada anony cakap bahaya. Saya kurang sure juga bahaya dari sudut apa. Mungkin saya akan kena tangkap kah. haha . Takpe, saya dengar cakap anony, tak mahu jadi degil. Terima kasih ye anony. (^.~)

2 comments:

Anonymous said...

salam..weh, lagu ni BAHAYA la chep.why did u post it in ur OPEN blog?haiyah... remove this post, just put the link, i think it is better to do like that..

sharifah syahirah TSM [chep] said...

@anony.
ye lah saya dengar cakap.
mana ada blog private, huhu.
pape pun, terima kasih.
susah-susah je ambil berat.
=D