Sunday, May 9, 2010

Gelombang rindu

Baru semalam tersebut-sebut nama dia, tup-tup, pagi ni handphone berdering, dapat panggilan dari Jordan. Subhanallah, sangat seronok. Memang dah lama sangat kami tak bertemu, tak bermesej, tak berYM, memang dah lama tak berhubung melainkan adalah sekali dua singgah blog. Salahkan ke kalau saya kata saya percaya bahawa seorang manusia sememangnya boleh berhubung dengan manusia lain melalui gelombang ingatan? Dan gelombang itu pasti akan sampai jika hubungan mereka betul-betul kuat. Boleh ke macam tu? Kalau terpesong atau tersilap, tegurlah saya. Ya, Allah yang hantarkan gelombang itu kepada dia.

Ok, bukan orang Jordan je kot, yang dekat Malaysia pun sama, bila saya sebut nama dia, tiba-tiba mesej dia sampai, bila dia cakap dia sebut nama saya, saya pun tiba-tiba terbagi mesej pada dia.

Bukan sekali dua, tapi sudah tidak terkira. Terima kasih Allah kerana menyampaikan gelombang-gelombang rindu saya pada mereka yang saya sangat-sangat cinta. Semoga ikatan yang terjalin ini semata-mata untukMu, demi mengejar redhaMu.

Terima kasih kerana memperkenalkan aku kepada Dia. Terima kasih kerana menunjukkan aku jalan menuju destinasi syurga. Terima kasih tak terhingga atas segalanya.

Terima kasih Allah, kaulah pemula segalanya.

Dari Anas bin Malik radhiallâhu 'anhu dari Nabi Shallallahu 'alaihi wasallam, beliau bersabda: "Tidaklah (sempurna) iman seseorang diantara kalian hingga dia mencintai saudaranya sebagaimana dia mencintai dirinya sendiri". (H.R.Bukhari dan Muslim).

Mahu tergolong dalam golongan manusia yang disebutkan di atas. Ameen ya rabb.

6 comments:

Azharian said...

Hehehe..saje nk menyibuk:P akk ni mmg ad kelebihan six sense eh?

sharifah syahirah TSM [chep] said...

isk2,
kamu rasa macam mana?

=D

eh budak nak exam ni,
sempat lagi datang blog orang.
rindu kak chep lah tu.

ok, kamu akan jawab
" kak chep ni busuklah, perasan"

kan2?

=P

Azharian said...

Mmg laa k.chep punye six sense kuat..hehehe.Sori menyibuk kt kauthar

yanna_ngee~~ said...

salam kak chep syg...
hehehehehe
akk!!!!nk ckp sal gelomban rndu ni...
btol2 n sgt btol...
sye kn ad kt alex skg ni,bru je sbut2 nme akk kt dak2 umah syifa'
patu akk anta msg..wuaaaaaa

akk mmg ad 6th sense ar kak
ngee~~

'Ezzah Al-Islam said...

Ya.. orang jordan yang dah tua ni pun mengaku.. pemilik blog ini ada six sense yg kuat.. hoho..

gelombang..gelombang... nti ngumpat ana apa malam seblumnya ni? hoho

sharifah syahirah TSM [chep] said...

@ezzah.
hoho, mana nti tahu ana mengumpat nti ni.
orang mesir yg masih muda ni pun tahu orang tua jordan juga punyai six sense.
smlm tetiba terindu sekolah.
ingat sekolah, ingatlah nti.
kan2?