Tuesday, April 13, 2010

5 minit

mata oh mata.
dalam masa 3 bulan, power spec naik dengan mendadak.
Tarikh akhir cek mata haritu 12 jan 2010,
11 April jumpa doktor lagi,
pening-pening kepala 2minggu,
siap muntah-muntah,
pusing-pusing.
oh tuhan, nikmat sihat telah ditarik.
Terima kasih. Syukran.
Ada nikmat yang ditarik, ada juga nikmat yang lebih baik Allah bagi.
Buktinya, 2minggu ini tak boleh menghadap laptop lama-lama,
5 minit ke 10 minit dah cukup pening.
Maka, masa yang mungkin terbiar itu kini kembali.
Exam yang berderet, menguatkan semangat.
Takpe, pening je, dekat hospital tu ramai lagi orang yang sakit teruk.
Kawan saya dekat sebelah itu merana migrain hampir setiap hari,
makcik pakcik dekat hospital tu dah tua pun boleh bertahan lagi,
orang lain yang tak ada kaki pun boleh meneruskan hidup mencari rezeki.
aku?

sorry syahmi, kakde tak design lagi baju kelas awak, pening.
exam pun dah tak lama.
thanx rai, teman akak pergi jauh-jauh, datang rumah bagi rawatan.
thanx teha, dah 2 kali kamu teman saya.
thanx kawan-kawan lain. =)
buat mereka di desiran laut mediterranean,
entah bila lagi kita akan jumpa ya?
rindu >.<

ok, dah lebih 5 minit, pening.

"Ada dua nikmat yang mana manusia sering lupa kepadanya, (assihhatu) nikmat kesihatan, (wal faragh) dan nikmat masa lapang".

3 comments:

fathiyyah said...

yang, syafakillah!

anisahshamilah said...

yup2..

syafakillah chep!
maafla along, adik2 nkal buat along pening..
;)

Ummi Eisya said...

tak sihat ke..take care ye..wat yang terbaik untuk exam..