Tuesday, March 24, 2009

Berita tidak mutakhir

Salam~

berita tidak mutakhir, dah berape hari, baru nak terbit. Beberapa lps, pihak cairo u menganjurkan "International Day" atau boleh dikatakan hari kenegaraan. Maka, berpenat lelah lah sesetengah golongan yg buat persiapan.

"Wahai manusia sekalian, Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu daripada lelaki dan perempuan,daripada pelbagai bangsa,puak kabilah,supaya Kamu semua berkenalan antara satu sama lain.Sesungguhnya yang mulia di antara kamu ialah orang paling bertaqwa di sisi Allah.Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui."

saye rase bertuah kerana terjumpa anak tampan ini :)

Ramai sangat manusia yg kerumun booth msia, semua nak try baju budaya..tu la..sape suh jd negara berbilang kaum, tak terlayan semua, rebut2 nak try baju tue~

Booth India jd tumpuan rakyat msia, mane taknye, ade Hritik Roshan di situ versi bdk medic~

Ni plak arab yg sgt semangat, siap suh ajar cmne nak joget melayu lagi, aishhh~

Eh, mcm kain pelikat abah je, sape curik nie?? ;D

Pahang darul Makmur, tanah tumpah darahku~

Fatty ni, org ckp jgn senyum, die senyum jugak...yg lain dh macho dah.. :P
Bukan murtabak, tak ingat dr booth negara mane ntah

Manusia sibuk2, sampai ada orang tggl kasut vogue anak dia, isk..kaki ayam la anak org tu~

Ohh, mcm ade hari melayu pulak kat dpn lab anat~

Wahh, kelihatan jugak melayu yg bersosial dgn bkn melayu, teruskan usaha anda~

Lihat dgn teliti di white board kelas histology, takkan kueh melayu hilang di dunia, bahkan dijual di seluruh dunia hatta di lembahan nil~

Kan,...semangat cintakan kueh melayu tak pernah lupus~

Gembiranye si pembeli, basmallah dulu eaa~

Selain ketayap, siput pun ade, majulah usahawan bumiputera utk negara~ :D

Maka, tamatlah berita tidak mutakhir utk kali ini. Untuk pengetahuan, bg acara kebudayaan, rakyat msia mesir medic ni telah buat persembahan yg mantap.Mantap junior2ku. Terserlah kegagahan pahlawan hang tuah juga kesopanan melayu kebanggaan nenek moyang zaman berzaman melalui silat dan zapin. Warga2 veteran kata, biar mati anak, jgn mati adat. Tapi, kalau anak mati, sape nak teruskan adat? Sy rase, banyak lagi kelemahan program ni, takpelah bru kali ke 2 dianjurkan. Mungkin satu hari nnt kite suruh doc nadia buat program2 berkaitan agama ke, mungkin boleh tambahkan iman skit ;P. Ok, beransur dulu, sekian~satukan muslim sedunia....

ps : lupe plak, booth msia ade buat pelamin, siap dgn pengantin, tapi takde plak gmbr yg ade kaitan dgn kawin2 nie, tak berani nak gerak ke pelamin tu mahupun dekat dgn pengantin, nnt bias lak,huhu~

dis award, given by ummi eisya, thanx, n big hug 4 u~ :D
(tak rase nk bg pd sesape, huhu, bukan xde calon, tp calon sgt rmai)


3 comments:

emhoho said...

sye tau tu mulut sape tu!!!
hahah!!!
rahsia2~

ketayap sedap!
amal ngn heno makan smbil membeli 'lagi'..haha~

kN said...

bange jd ana malaysia!!!

isyah ahli beit said...

hidup anak Melayu
nampaknye bdk medic bukan setakat bole merawat tp bole gak b'niaga
tahniah2....(rase nak ikut b'niaga gak tp nak jual ap ek?)