Tuesday, April 28, 2009

Rugi kalau tak beli kurma nie!

salam aleyk...

wah wah..ramainya orang dah dapat tiket! semuanya macam tak sabar-sabar nak pulang ke malaysia..tapi kenapa nampak mcm runsing semacam je?


apa?


tak tahu nak bawa balik buah tangan apa?

jangan risau...ada penyelesaiannya :D

sukactita dimaklumkan bahawa tempahan kurma sudah dibuka sekarang. berikut merupakan butiran mengenai kurma-kurma yang boleh dibawa pulang sebagai tanda ingatan mesra kepada kaum keluarga dan sanak saudara:




kurma biasa 1kg : LE 15




kurma badam 500g : LE 15



kurma coklat 500g : LE 14


pek luxury [kotaknya lebih bergaya dan sesuai dijadikan cenderahati]



kurma biasa luxury 750g : LE 17





kurma badam luxury 24biji : LE 15






sebarang tempahan boleh dibuat kepada

ayu amiza abdul malik melalui
emailkan ke cool_maison@yahoo.com
tinggalkan offline YM msg ke starfiey
sms ke +20113241552

bagi ikhwah, boleh rujuk kepada mohd hazwan mohd salleh
YM hazu_89
+20113303813

adik2 tahun 1 kontek raihana ye!

tempahan dibuka sehingga tarikh written exam cairo u.
unt mengelakkan keserabutan.

---------------------------------------------------------------------------
award lagi dr ummi eisya



----------------------------------------------------------------------

(dapat 2 award, org suh amek, kite amek la ye)

Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

No 1 – Sah-sah la ummi ni perempuan..tulen tau..huhu...

No 2 – Dah copy ye..dah letak award dengan bangganya lagi..

No 3 – Ala..nak kena ade sebab la pulak..7 pulak tu..dah la kekeringan idea ni..Hentam la labu...

1)Perempuan adalah tulang belakang seorang lelaki..Tanpa perempuan lelaki tidak mudah untuk berjaya.So lelaki-lelaki kat luar tu,hargaila seorang perempuan.Lelaki tak boleh hidup tanpa perempuan..(yeke ayat aku ni..)

2) Perempuan akan menjadi seorang ibu..Jadinya 'tangan ibu yang menghayun buaian mampu untuk mengoncang dunia'..dasyat tau ayat ni..

3)Perempuanlah yang melahirkan seorang anak kedunia ni..Sangat besar pengorbanan itu..Bayangkan seorang ibu mampu membawa anaknya di dalam perut selama 9 bulan 10 hari..

4) Perempuan yang melahirkan anak dan sewaktu itu dia meninggal dunia, matinya adelah 'mati syahid'. Tak perlu pergi ke medan perang..

5)Mulianya seorang perempuan itu sehinggakan apabila dia menjadi ibu lahirlah 'syurga dibawah telapak kaki ibu'

6) Perempuan seorang yang mempunyai jiwa yang lembut,mudah tersentuh,lebih menyayangi ,maka anak-anak akan lebih rapat dengan ibunya la..

7) Perempuan apabila menjadi seorang isteri, sangat mudah untuk mendapat pahala..setiap perbuatannya dengan niat untuk suami semuanya adalah pahala..


huh..cair otak dok pikir sebab-sebab ni..dah macam nak jawab exam lak..ish..ish..Maka dengan ini juga, ummi akan memberikan award termasuk la soalan-soalan diatas..kepada kawan-kawan baik ummi dan sesiapa juga yang membaca entri ni(kena amanah ye..Allah tahu..hahah ayat ugut ni.padahal nak korang rasa macam ne ummi kena fikir..huhu..)

ps : part kurma tu dicopy khas dr blog yuyu yamiza, part 7 reason utk award ni pun di curi copy dr blog ummi eisya..hehe..hujah ummi esiya best, so copy je la. Thanx ummi eisya. Suh eisya tggu aunty chep balik =D
kpd sahabat2, beli la kurma yg ayu jual nie, best insyaAllah. Buat hadiah kat cikgu2 sekolah ke, jiran ke, tak pun simpanan stok bulan pose, murah tau berbanding harga kalau beli kat msia, percaye lah!

khamis ni exam practical physio, doakan kami semua di sini ye~ syukran