Sunday, April 19, 2009

Gigit telinga kucing tanda sayang~



Macam biasa, setiap hujung minggu mesti telefon msia. Cakap ngan abah, syahmi then ummi. Soalan common dari abah, camne periksa, bila habis? Ummi pun sama. Bila habis? Huhu...adehhh, ni baru warm up ni, belum sampai depolarization lagi =D


" Abah doakan orang tau, doakan orang boleh jawab, pastu pemeriksa murah hati bagi markah, pastu dapat mumtaz"- ameen.


Ni ayat common sy, setiap mggu akan ulang ayat ni, setiap kali tepon entah brape kali ulang ayat yg sama. Sangat mengharapkan doa dari ibu bapa. Sangat. Amat.


" Syahmi, esok kak de exam, doakan kakde tau, buat la solat hajat malam ni untuk kak de"


" Okay2, pekse baik2, syahmi nak keluar nie, kawan syahmi dah tggu, nak pergi minum kat kedai depan jap, syahmi baru siap buat kerja pateri"


" Ohh, okay, doakan kakde!


"Ye, bismilahi rahmanirrahim, bye!" (die bace bismillah je, pastu terus lari...apa daaa)


Borak2 dgn abah, pastu putus, Pastu try call skali lagi, syahmi dah balik. Sambung borak dengan dia.


" Kakde jangan la tidur dalam kelas, baru la senang pekse nanti"


"Hoho, soryy!,,kakde dah tak tdo tau skrg, dh jumpa jalan penyelesaian"


" Camne? [dia ni pun kuat tdo dlm klas masa duk asrama thn lps]


" Ikut subjek la, lain subjek lain cara. Kalau anatomy tu, kakde mewarna gambar dalam buku teks sambil dengar lecturer kakde mengajar"


" Haa? Mewarna? Dah tu kakde tak beri perhatian la masa cikgu kakde ajar?ishh.ishhh..., nanti cikgu kakde sebut, Sharifah, apa awak buat tu?"


Terkedu saya seketika. Haha. Then saya pun memberikan ulasan yg panjang lebar pada dia. Kelakar gak kadang2 borak dengan dia ni. Kejap je dia dah masuk f2. Kitorang mmg sekepala. Selalu kalau dia nak beli barang2, dia mst ajak saya. Taste kitorang sama kot. Macho~ huhu. Skrg dia dah besar. Dah pandai nak bergaya skit. Kelakar je bila abah cakap die mintak satu set barang2 adidas cam perfume, deodorant, etc. Syahmi ni adik yang boleh diharap. Memang selalu sangat mintak tolong ngan dia. Buatkan air ke, sidaikan baju ke, sapukan sampah ke. Huhu. Satu habit die yg saya dah tak reti nak stopkan adalah dia suke nak gigit telinga kucing. Bukan la gigit betul2, tapi ala2 gigit la. Dia cakap tu tanda kasih sayang dia pada kucing. (-,~)


Ok.. huhu..kene pegi dulu~konklusinya, jgn lupa mintak mak ayah doakan. Sangat la penting doa diorang. Biarlah smpai diorang naik jemu pun dengar kita suruh doakan, suruh juga. Hati mmg tenang la lepas tu..yg penting, diri sendiri pun mst byk doa. Nak tulis satu entry psl exam lepas ni. Tggu ye. Pegi dulu, ade projek ngan bdk2 kausar~

Aleesya~ =D





8 comments:

emhoho said...

comel!

ak suke picit telinge kucing, gonyoh2 muke kucing, suke peluk2 n dekatkan muke kt muke kucing,

ak suke tdo ngn kucing,tp rasenye xelok kan..?
huhu~

estudiante said...

insyaAllah..doa ibu bapa tk pernah putus2..huhu

suke gmbr aleesya bawah tu!cumel gle!!

Mrs. Adz said...

itu la satu perkara yg kak frh tak suka shahmi wat..gigit telinga kucing..tapi shahmi memang suka ngan telinga. sampaikan telinga eisya pun nak digigitnye..

sharifah syahirah TSM [chep] said...
This comment has been removed by the author.
sharifah syahirah TSM [chep] said...

salam em~
huhu..kite mmg serupe arr em..
tp sy bukan stakat dekat2 muka..
huhu..
best kan men kucing...
plg best picit hidung die...
nak ajar kucing bernafas ikut hidung...malangnya diorg mmg xreti nafas guna hidung..
(rindunye nak picit hidung pingu justin...isk..isk...nak nanges!)

me too tdo ngan kucing...
so far sehat lagi~ hehe...

sharifah syahirah TSM [chep] said...
This comment has been removed by the author.
sharifah syahirah TSM [chep] said...

syila...
insyaAllah..mintak mak ayah syila doakan kwn2 syila skali ye...

eisya mmg comel mcm aunty chep die =D

mrs. adz~
huhu..syahmi ni kire golongan taksub telinga...haha...
biar die jadi telinga lintah, jgn jd telinga kuali~
nnt nak ajar aleesya suke kucing la..haha..boleh kan? mcm sesuai je aleesya ngan kucing~~`

sharifah syahirah TSM [chep] said...
This comment has been removed by the author.