Tuesday, September 23, 2008

Da Crassshhh...!!

salam 24 ramadhan...

Jumaat 19 0ct 08

Menuju ke JB untuk ke rumah kak farah dan abg adzhar. Alhamdulillah, selamat juga sampai ke sana pada jam 5.30 ptg. Petang tu kami berbuka di gerai kak L, kawan kak farah and abg adzhar, bersama-sama dgn kak Joe. Thanx to kak L sebab belanja. Tak payah bayar pun, padahal banyak gile kami melantak..*act im excluded..hehe*

Sabtu 20 oct 08

Pagi tu kak farah keje, so just stay kat rumah dulu sampai petang, make over my blog. Dah lama nak make over sbnrnyer, tapi internet kat rumah dial up je, so of coz laa takde smgt.So, alang2 dah sampai rumah orang yg pkai streamyx nie, misi pun dijalankan. Alahamdulillah, berjaya dan puas hati jugak laa.Petang tu, kami bershopping di Jusco dan buka puasa kat sana. *gambar lupa nak transfer dr hp kak farah*

Ahad 20 oct 08

Petang tu kami shoping di Tesco pulak, berbuka kat sana.

Isnin 21 0ct 08

Hari yang terakhir laa kot bagi tahun nie untuk jumpa kak farah and abg adzhar. InsyaAllah kalau ada rezeki next year boleh balik lagi, nak jumpa anak buah baru,hehe. Kalau x balik, nnt anak buah x kenal pulak mak cik die yg best nie. Kak Farah dijangka akan bersalin 7 oct nie.Adoi, dah smpai cairo dah time tu...

Al-kisahnya, naik bas transnasional pada jam 11 pagi dan dijangka tiba di Kuantan pada jam 4.30 petang. Tapi, kami penumpang2 bas bernasib "baik" sebab bas tiba2 rosak di Rompin. Setelah di adjust2 oleh driver dan beberapa penumpang, bas boleh bergerak, namun kelajuan maksimum hanyalah 60km/j. So, perjalanan jadi panjang. Sampai di Pekan, keadaan bas makin kronik, kelajuannya hanya selaju kura2 berjalan.hehe. Bila bas berhenti kat traffic light, bas mmg susah nk gerak balik, kata pakcik tu, walaupun dah tekan habis minyak, tapi minyak x naik. Kami rasa kalau jalan kaki lagi cepat sampai.hehe. Hmm, risau jugak time tu, takut x sempat buka puasa kat rumah. Dalam bas tu, saya seorang perempuan yg puasa, sebab yg lain semua cina dan seorang India. Masa tu, saya rasa best sgt sebab terasa perpaduan rakyat malaysia. Auntie2 cina tu semua ramah2, kami berbual-bual sementara tunggu mekanik datang, tak lupa juga wanita India di sebelah saya. Rasa laa malaysia ni negara yg majmuk.hehe. Akhirnya, dalam pukul 5 lebih, datang sebuah bas transnasional untuk bawa kami pulang ke Kuantan. Alhamdulillah, sempat laa berbuka di rumah.

Selasa, 23 oct 08

Selepas zohor, keluar ke bandar bersama ummi untuk beberapa urusan seperti mengambil kad ATM HSBC, kemudian ke Wisma Elken, dan pergi buat spek mata baru. Suprisingly, kerabunan saya bertambah dengan mendadak jugak laa, both side dah jadi 5 ratus lebih, adoiii, patutla asik pening2 je.Dulu 3 ratus lebih je. Nie gara2 duk study dalam gelap laa nie..degil...aisyah pun selalu tegur bila saya study dalam gelap.Lagi satu mungkin sebab sejak akhir2 ni byk menghadap laptop.*syukur masih boleh melihat, bayangkan mereka2 yg langsung x dapat melihat*

Lepas selesai buat spek mata *ummi pun tetibe tukar spek mata baru* kami nak balik laa rumah. Sampai di satu traffic ligth di jalan Wong Ah Jang, crasssshhhhhhhhhhhhhh. Sebuah kereta telah muncul secara tiba2 di hadapan kami. Sila lihat apa yg berlaku.




Natijahnya,....



Sempat snap kereta tue...*cantik sebab white colour..hehe*



Nasib baik ada sorang Bro yang baik hati untuk tolong settlekan. Puas juga ummi dan pemilik kereta tu berbalah-balah kecil, masing2 tak mahu mengaku salah. Anda lihat sendiri, dan pasti anda boleh beri jawapannya.

Akhirnya, tak sempat berbuka di rumah, nasib baik ada banyak gerai makan kat kawasan tu. Tapi saya just minum segelas air kelapa, tanpa makan kerana memikirkan makanan yg sangat banyak di rumah yg abah dah beli *hari ni x masak sbb seluruh Kuantan tak de air*. Ummi dan kawan2 makan nasi ayam.Dalam pukul 8 malam, kami tiba di rumah, bergegas solat maghrib dan menuju ke surau untuk bertarawikh. Alhamdulillah, takde kecederaan dalam eksiden tu, cuma kereta je laa yg injured.hehe.

Justin...*ni bukan spek baru, x siap lagi*


*nampak macam genius ke macam Atok??hehe*

5 comments:

asyila said...

hoho..accident ke??
naseb bek xdak pape kan..
ckp sal accident ni..nk ckp..sakinah rasat pon accident smlm..
siap kna jahit lg..syafahallah..
nti2 klw free..kt nak pg lawat die..

da siap packing??hua2..

c's radin said...

Crashhhhhhhhhhhhhh!!!

apabila chep nk tnjk lebey machoo.. smpi blh jdi cmtu. ish2..

tahniah2 kak farah.. cece.. 7 okt tuh bkn blh cye sgt.. yg pntg, dpt anak sdra ari rye.. tahniah2..

bek2 memandu ketika beraya!

princess said...

chep seksa kucing!! kang rabun la die..

aimi jamaludin said...

ohhhhooo
apelah hrpn kite semua berkerete di cairo sane??

Muhafis said...

siape yg drive nie.. berhati2 di jalan raya yer.. sbb kdg2 bkn kiter yg x berhemah.. beginner lain yg baru bwk kete sllu bwat silap.. sabo jela..hehe