Wednesday, July 23, 2008

Pingu dan Justin

Assalamualaikum.. Dah lama berniat nak cerita kisah mereka berdua.Namun belum ada kesempatan. Malam ni cuba jugak menyempatkan diri untuk cerita ragam si berdua nie..

Pingu~
Anak kepada Manja, cucu kepada si Minnie. Dah banyak kali bunting, tapi banyak anak yang mati. Ada gak yang hilang, eksiden, dan di curi kerana kecomelan melampau. Haha.Sangat suka melepak di dapur especially apabila ade orang sedang memasak. Die nie suka menolong time org masak. Tolong tengok...hehe..sambil menunggu bahagian untuk die....

PiNgu yg CooL~

Justin~
Anak bujang si Pingu, berumur setahun. Spesies siam.Berbulu kembang especially bahagian ekor. Hobi sepanjang masa adalah tidur.Setiap hari tidur dari pagi, kalau bangun pun semata-mata untuk makan dan ubah posisi and lokasi tidur. Memang perangai mcm anak bujang..die suke tdo dekat kasut2..hehe..suke agaknye bau kasut orang... Aksi beradu sambil berdengkur si Justin
Uishh..nampak handsome and macho plak Justin nie

Fakta Pingu dan Justin


Menu mereka berdua setiap hari

- whiskers

- ayam goreng
- ikan rebus

*petang2 makan keropok lekor

Si Justin kalau dah tidur memang susah nak kejut, except time dia nampak sape2 pergi dapur, mesit die cepat2 bukak mata and gerak-gerakkan telinga dia. Telinga peka jek kalau ade orang kat dapur. Pingu seekor ibu yang baik..,buktinya, pingu selalu bersihkan badan justin walaupun justin tu dah besar panjang, lagi panjang dari pingu.hehe. Justin dah jadi anak bujang yang tinggi.Kalah mak dia. Justin banyak cakap. Tak tau laa ape yg dingomelkan setiap hari. Yang pingu pulak agak pendiam. Suara dia emas sangat. Mase nak makan je baru berbunyi. Satu kisah kelakar, haritu mase baru sampai rumah dari klia, justin and pingu ni duduk bersama-sama kat depan chep, pastu justin ni nak bermanja laa dengan maknye, tapi die kene marah pulak dengan pingu. Si pingu pukul2 kepala justin,sambil berleter yang si justin ni tunduk jer sambil mulutnyer mengomel jerk, macam anak yang menjawab bila mak mak membebel...hehe..


Justin suka tidur dengan pelbagai pose...tak sopan btol kadang2 tu..
Die nie mcm Garfield, tahu makan dan tidur aje....

Kasih sayang ibu dan anak yg patut dicontohi..hehe

Comelnye mereka berdua nie~
Bila makan, pingu sopan jerk , yang si justin makan macam kilat jer..kadang2 kesian Pingu, dapat makan sikit gara-gara justin yg rakus.

Pingu tengah bunting, ntah dah kelahiran ke berapa dah.Tak sempat abah nak suntik dia spy tak bunting dah, tetibe dah bunting balik...aiyooo pingu...

Lepas makan, mereka berdua mesti nak cari air...caranya,mengiaw-ngiaw kat depan pintu bilik air..memang bising...kalau ade orang dalam bilik air, orang tu mesti keluar dan bagi air kat pingu and justin nie..kalau tak asik bising jerk...
Malam2 pingu suka tunggu abah kat tepi jalan. Betul2 kat line putih yang kat tepi jalan tu..tunggu abah balik bawak balik makanan die. Memang hampir setiap hari selepas isyak pingu akan tunggu abah. Abah sampai je, die terus serbu abah.

Pingu dan Justin takut dengan budak kecik. Buktinya, setiap kali sepupu chep and anak2nya datang, komfem diorg akan lari and sorok kat mana2.,,bawah katil ke, bawah kerusi ke....

Bukan Pingu je yang rongak (xder gigi), justin pun sama. Tapi justin cuma hilang gigi kacip bahagian atas je, pingu hilang hampir semua atas bawah, nasib baik gigi lain ade lagi...tak laa terkial-kial sangat bila makan.....

Mata pingu biru, sekitar biru tu ade kuning..biru lg byk dr kuning, yang justin plak nampak kuning lebih prominent.....

Justin dah banyak kali jumpe veterinar, pingu cam baru sekali jerk....

Justin akan duduk dalam rumah sepanjang hari, tapi akan mula keluar rumah dalam pukul 11 malam ke atas sampai laa subuh.....

*malam tadi justin duk kat luar, tetibe dengar die gaduh...bile keluar tengok, nampak Justin gaduh ngan sekor kucing Jantan warna kelabu, comel sangat...hehe...pastu pingu yang tengah tidur dalam rumah terus berkejar nak tengok sape yg gaduh...rupa2nyer kekasih pingu, yang juga merupakan bapak justin..hehe..bila pingu sampai, terus justin ngan bapaknya diam..stop gadoh..huhu..bapak justin pun berbulu kembang gak...comey!!

8 comments:

c's radin said...

Abislah...chep dh drag kte skali dlm dunia kucin nih..hehe..drg mmg comey!!

chepingu @sharifah?? said...

huhu..
tgk laa sape tuan die..hehe..
btw...hmm..radin pon ade kucing kan..
mak radin penah bg msg dulu...
tp dh ilang ekkk..abyad ke ape namenyer...
daku bg nk gile jumpe kucing2 jinak d msia nie..merana laa bile blk mesir nnt...adehhh...

asyila said...

haha..kucing dan chep tak dapat dipisahkan~huhu

fathiyyah said...

haha..tetibe rindu plak kat pingu nii..ni laaa kekasih hati chep...cumel gak si justin ni eh? ni ke justin yg suka meronggeng kat nightclub tuh?? hehe..jaga mereka berdua elok2 chep...

chep said...

syila..
hehe..tau xper...tp boleh jerk kalo terpakse~

Faty..
a ah..ni laa die justin yg suke meronggeng kat nite club tue~

chep said...
This comment has been removed by the author.
cairo boy said...

salam...
haha..chep...sal kucing pun leh jd karangan kan..klau msuk SPM,cnfrm A1 aa..haha...detail...sume bnda sal kucing ko describe...dr wrna mata,smpai ke konflik percintaan dorg pun ko tau..pelik2..but yet..awesome..hahaha...xpe2...nnt ko kawen..aku bg hadiah kawen kucing kat ko...hahahahahahahah..

chep said...

salam..
paan~
haha..nk bg hadiah kucing??
cam best jerk bunyinyer..
tp takut plak my future husband jeles nnt sbb asik berkepit ngan kucing jerk..haha~