Thursday, February 12, 2009

11 keping gambar

Salam...hamdallah..hamdallah..hamdallah~

Kembara kali ini jadi kembara yang paling, amat, sangat bermakna. Bukanlah semata kerana Ireland itu cantik, Irish itu baik,salji itu sejuk, tapi lebih, lebih, dan sangat lebih dari itu. Yup, da best! Tak reti nak gunakan istilah apa untuk ungkapkan apa yang terbuku di hati dan jiwa. Banyak yang hendak di share, tapi sedikit demi sedikit. Entry kali ni cuma perkongsian gambar. Cukup beberapa keping. Mengambil masa untuk upload. Maka, ini memadai.


Ireland bukan negara yg selalu ada salji. Alhamdulillah, Allah berikan kami peluang untuk merasai dinginnya butiran2 ini, bak kata kakak2 Ireland "korang ni bawak salji dr mesir ke?"
"....Dia juga menurunkan butiran-butiran ais dari langit, iaitu dari gumpalan awan, dari gunung-gunung, maka ditimpakanNya butiran itu kepada sesiapa yang dikehendakinya....."
(24:43)



Galway Uni~(tiada bunga langsung di musim ini)


Teruja mendongak ke langit ketika salji gugur, subhanallah..cantik. Tak dapat nak gambarkan. Kamera pun tak dapat nak paparkan. Tiada kamera yang lebih hebat melebihi mata.

"Orang-orang yang mengingati Allah sambil berdiri, duduk dan berbaring, dan mereka seraya berkata, Ya Tuhan kami, tidaklah engkai menciptakan semua ini sia-sia. Maha suci engkau, lindungi kami dari azab neraka"
(3:191)

Pasukan kaca mata fotokromik~

Menguli snowball dengan jari-jari tanpa glove, maka....(rindu nak mkn Air Batu Campur)


Pose ini tak seperti yang dirancang~ tp, hmm..not bad

Bersama snow woman comel yang menutup aurat, rekaan khas dr arkitek mesir~ :)


Setiap uni di Ire yg kami lawati pasti ada quadrangle~


Ini hanya padang biasa, tempat anjing bersiar-siar bersama tuannye, sesuai nak main frisbee(btolkah ejaan cmnie?)~


Suka gambar nie, ade unsur langit dan bumi~ hanya di Corrib River yg tak lah cantik bg orang tempatan.

Sekian, gambar beserta caption untuk kali ini. Ini hanya gambaran2 secara superficial. Siapa nak tgk gambar lain, mungkin boleh buzz di YM, kita sharing photo. Atau boleh datang tgk sdiri dalam laptop nie. Tidak rajin untuk upload di frenster mahupun di blog.Time consuming. Sekian. InsyaAllah perkongsian yg lebih bererti dan bermakna akan menyusul kemudian.


19 comments:

sharifah farawahidah said...

wah..emm bestnye..jealousnye la.. dah sampai angan2 nak wat snowman ekh.. :)

emhoho said...

kreatip2 r chep nih..haha~

sofi al-muqri' said...

ingatkan ire tak bersalji..
sbb beriklimkan kepulauan..

chep said...

salam...my along~
haha..alhamdulillah..tecapai angan2sudah angan2 tu..kini jd realiti..nnt len kali kite pegi jln same2 sume ye..tggu eisya bsar sket... :D

em hoho~
apekah yg kreatip em? usahasama kite berkongsi citarasa n barangan yg same kah?mentality machokah?haha..go em go..mari kite amek posisi msg2~

chep said...

saufi~
tu lah..mmg jarang bersalji ireland nie...
masa salji turun, bukan kami je teruja, Irish pun turut jakon bersama...lebat tibe2 je...

sofi al-muqri' said...

rahmat salju dari bumi anbia'..

syila said...

besh3..kembara ke bumi orang..insyaAllah banyak manfaatnya..

nice pics..

rezeki korg ade salji tahun ni..huhu

aimi jamaludin said...

huuuu~
rindu pada warga ireland....

chep said...

syila..
gmbr ktorg bese2 jer..
gmbr korg lg byk kot~

aimi...
huhu~isk..isk...jom blk kg... :)

thah said...

rindu kat ummi ngan nenek d ireland..
kalau nk blik kg nnti,nk join gak

isyah ahli beit said...

besnye tgk gambo2 pemandangan kat ire...subhanallah
nak jugak p sane...bile la rezeki nak dtg?
next time giliran isyah plak wat snowgirl..hehe

c's said...

ehermm.. chep yg byk brg sme dgn em~ ngeh2.. partner2..

selamat eh

ninja tutle said...

hahahaha.npe nme sofi al mokri....ap yg ad kt ire...rmai gle pegi sana...rombongan dak skolah...hahahaa...sowey2..btw it"s an interesting place....heehheeh

Anonymous said...

Nice blog here! Additionally your web site loads up very fast!
What host are you the use of? Can I get your affiliate hyperlink to your host?
I want my web site loaded up as fast as yours lol
Here is my webpage - DSL Anbieter

Anonymous said...

Hi there, I want to subscribe for this webpage to take most up-to-date updates, so where can i do it please assist.



Here is my blog post Shabby Chic Moebel Karlsruhe

Anonymous said...

It is perfect time to make some plans for the future and it is
time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions.
Perhaps you can write next articles referring to this
article. I want to read more things about it!


My weblog; wii u rumors

Anonymous said...

Simply wish to say your article is as amazing. The clarity to
your post is simply great and that i could think you're a professional in this subject. Well along with your permission allow me to snatch your feed to keep up to date with approaching post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.

Feel free to surf to my website: fishing games

Anonymous said...

I just like the helpful info you provide for your articles.

I'll bookmark your weblog and take a look at again here frequently. I am somewhat sure I'll learn a lot of new stuff right here!

Best of luck for the next!

Also visit my blog post; Asian XXX

Anonymous said...

I was curious if you ever considered changing the layout of your website?
Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content
so people could connect with it better. Youve got
an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out
better?

Also visit my blog: www.pussyxxx.org