Friday, April 11, 2008

Kecelaruan sementara~??

Confuse@keliru@pening@dan sewaktu dengannye..entah laa kenape perkara ni jadi minggu lepas..tapi Alhamdulillah..ketenangan dah dapat dikembalikan..semoga perasaan yang pelik2 tu dah tak datang…Makin dekat dengan exam, makin laa besar kemungkinan datangnya macam2 stress..Minggu lepas dah habis exam practical biochem..i got 2 unknown solution… yg akhirnyer dikenal pasti sbg uric acid and sucrose..semoge betul laa solution tu…amin..then hari khamis exam biochem MCQ…lepas ni..practical physio pulak..mungkin lebih mencabar…semoga dipermudahkan…exam dah pun mula and bakal TAMAT hujung bulan 6 nanti..isk…



















Lampu Aladdin sebelum dan selepas digosok. Saper laa yang bertuah dapat jumpe Jin tu??..hehe





Gambar di atas hanya sebagai hiasan semata-mata..seronok tengok cerek yang dah berkilat tu..siap boleh jadi cermin lagi..agak2nyer, boleh tak kaitkan dengan kehidupan manusia yer??sebelum dan selepas di basuh hatinya???ermmm….sape ade idea boleh laa bg tau ye…
Thanx tu Aimi Athirah..Ayu..Ilia..tehah..dll yang berkaitan..sebab datang rumah and ajar physio tu..i’ve learn so many things today..thanx gak untuk ahli beit ANONYMOUS …Thanx untuk Kak EL..sebab dengan baek hatinyer masak untuk kitorang..lain kali boleh laa masak lagi ekk…:p
KITA BOLEH MENGUBAH STRATERGI..TETAPI TIDAK MENGUBAH MISI…kata2 nie dipinjam dari DR.Nik Fareez yang baru jer bergelar suami kepada Husna Zaini dalam 2 minggu lepas…tahniah yer husna..rasenye tak perlu nak kupas panjang maksud kepada ayat nie…senang kot nak difahami..dan dijadikan panduan…maksudnye misi kita atau tujuan kita tetap sama…tapi kita ade banyak cara atau method yang boleh dipilih..kalau plan A tak jadi,kita guna plan B..pape pon..penghujung kepada usaha kita tetap sama..contoh paling mudah dalam belajar..kalau dulu kita belajar dengan bace buku jer, sekarang mungkin kita boleh belajar dengan cara lain..ikutlah cara yang paling ideal dgn diri sendiri…
Makin banyak guna harta, makin lama makin nak habis…makin banyak guna, makin sikit tinggal…tapi ILMU makin kita bagi kat orang, makin banyak pulak hasilnya…makin berkembang..makin banyak orang yang dapat manfaat…harta kalau kongsi, lama2 nanti habis..tapi ilmu kalau dikongsi takkan habis nyer..komfem!!so, jom laa same2 kita kongsi ilmu..tak banyak sikit pon jadi laa…sampaikanla walaupon satu ayat…mmm..nak kongsi harta , diri ni masih belum berharta lagi..duit JPA bagi ade laa..tu dikira harta ke???rasenyer macam patut dikira macam hutang jerk…isk..hutang yang perlu dibayar tapi bukanla dalam bentuk material..emm..mungkin dalam bentuk usaha yang bersungguh-sungguh untuk belajar… “semoga diri ini rajin untuk belajar”-amin…dengan keadaan exam yang dah tak lame nie…rajinkanlah dirimu wahai pingu punyer tuan....

2 comments:

Ayu Amiza Abdul Malik said...

stadi grup aelah besh..thanx gak kat chep..bg kitorang wat havoc kat bilik ko..huhehuhe

chepingu @sharifah?? said...

hoho..smoge bilikku yg best memberiakn mood yg best utk study..bukanla tdo...